ING'de çeşitliliği önemsiyoruz ve teşvik ediyoruz. Bir adım önde olmak için, farklı bakış açılarına sahip, farklı kültürlerden gelen, farklı alanlarda eğitim almış ya da farklı yaşam şartlarından gelen çalışma arkadaşlarına ihtiyacımız var. Biliyoruz ki; farklılıklara ve çeşitliliğe sahip ekipler daha yaratıcıdır, değişimlere daha hızlı uyum sağlar ve kalıpların dışında çözümler üretir.
Hizmetlerimiz genişledikçe, bizi seçen ve yol arkadaşı olduğumuz müşterilerimiz de giderek çeşitleniyor. Müşterilerimizi daha iyi anlamak için onlar kadar çeşitli bir iş gücüne ve insan kaynağına ihtiyacımız var. Bu nedenle ING'de çalışan herkesin kendini ifade ettiği kimlik ya da inancı ne olursa olsun, kendisini bir bütünün değerli bir parçası hissetmesi bizim için önemli. Bu, çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımımızın odak noktası.
ING’de farklılıkları ve fikir özgürlüğünü bir zenginlik olarak kabul ediyoruz.
ING’de çalışan kendine has özellikleriyle kabul gördüğü, kendini özgür hissettiği ve bu organizasyona ait hissettiği; böylelikle potansiyelini serbest bıraktığı ve yüksek performans sergilediği bir çalışma ortamı sağlamak için öncü uygulamalara imza atıyoruz. Kapsayıcılık, bizi başkalarının başarmasına yardım etmeye teşvik eden Turuncu İlkelerimizde de yer alıyor.
Aynı zamanda ING Türkiye olarak en önemli önceliklerimizden biri de toplumsal cinsiyet eşitliği. Kadınların yöneticilik rollerindeki oranını artırmayı ve bunu yaparken de yaşamda üstlendikleri çeşitli rolleri dengeli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Kadın çalışanlarımızın hem sosyal, hem aile, hem de kariyer hayatlarındaki dengeyi kurabilmeleri adına farklı uygulamalar hayata geçiriyoruz.
Flexi çalışma uygulamalarımız sayesinde tüm çalışanlarımız ayda sadece 6 gün ofise geliyor, yaz aylarında diledikleri sürede diledikleri yerden çalışabiliyor, flexi izin uygulamamız ile ihtiyaç duydukları zamanlarda kendilerine ve sevdiklerine vakit ayırabiliyorlar.
ING Türkiye olarak özellikle, eğitimler aracılığıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda farkındalığı artırmaya ve kadın liderliğine yatırım yapmaya odaklanıyoruz. Tüm yönetim kademelerindeki kadın yönetici oranının %30’un üzerinden tutulması, tüm organizasyondaki kadın – erkek yönetici oranında minimum %30-70 kuralının işlemesi, dışarıdan işe alım süreçlerindeki aday listelerinde ise %50-50 cinsiyet dağılımı olması gibi insan kaynakları kriterlerimiz mevcut.
Bu konuda çeşitli gelişim faaliyetleri de uyguluyoruz:
- “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Psikolojisi” eğitimiyle farklı bakış açıları ve düşünme biçimleri de dahil olmak üzere tüm yönleriyle çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda yöneticilere yönelik farkındalık oturumları gerçekleştiriyoruz.
- İşe alım metodolojimizde “İşe Alım Eğitimleri” ve “Her Yönetici Bir İK Yöneticisidir” eğitimlerinde Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konusuna ayrı bir başlık olarak yer veriyor, yöneticilere bu bilinci sağlamak için ilgili tüm eğitim fırsatlarında bu konuyu ele alıyoruz.
- ING Türkiye'nin yöneticileri, ING Grubu'nun düzenlediği çevrimiçi eğitimlere de katılıyorlar.
- Tüm ING ülkelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Haftası” etkinlikleri ile seminerler ve etkinlikler düzenliyor, toplumsal cinsiyet eşitliği, engelli bireylerin çalışma hayatına katılımı ve en büyük zenginliğimiz olan çeşitliliğimize odaklanıyoruz.
- Ayrıca, Türkiye'de kadın istihdamına katkıda bulunmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olan YenidenBiz Derneği’nin kurumsal üyesi olarak farklı projelerde yer alıyoruz. Örneğin kadın yöneticilerimiz, farklı sebeplerle iş hayatına ara veren ve iş hayatına dönmek isteyen kadınlara gönüllü olarak mentorluk sunuyor.